Facadeisolering

Problemer med at holde varmen, du du er derhjemme? Så kan facadeisolering muligvis være løsningen på dit problem.

Ofte vil man lave facadeisolering udvendigt på huset, men der er også andre muligheder, som man kan gøre nytte af, hvis man ikke vil have, at isoleringen går ind og ødelægger udseendet på boligen. Her er det vigtigt, at man vejer de tekniske og praktiske fordele op mod de arkitektoniske hensyn.

Der er flere gode måder at isolere på, og derfor råder vi dig selvfølgelig i beslutningen, du du kan trække den, der passer bedst til dig – både energi- og udseendesmæssigt.

De forskellige typer af facadeisolering består af:

  • Indvendig efterisolering, hvor isoleringen sker på ydervæggenes indvendige side.
  • Hulmurs efterisolering, hvor isoleringsmaterialet blæses ind i muren.
  • Udvendig efterisolering, hvor isoleringen sættes på facadens yderside.

Der er mange, der bruger den udvendige efterisolering til renovering af typehuse fra 60erne og 70erne, da deres energiforbrug er højt, og den type huse ikke anses for at være arkitektoniske vidundere. Derfor ødelægger det ikke huset at sætte udvendig isolering op.

Også hvis du har fugt i facaden kan dette problem ofte løses med udvendig isolering. Det kan også forebygge fugt og skimmelsvamp samtidig med at det kan løse problemer med kuldebroer.

Efterisolering med puds

En af måderne du kan få efterisoleret din facade er med puds. Her påføres blot et lag underpuds med armeringsnet og et afsluttende pudslag. Pudsen kan enten være glat eller have struktur, det kan være indfarvet eller blive behandlet med maling. På den måde kan du opnå netop det udseende, du ønsker.

Almindeligt pudsearbejde

Vi udfører selvfølgelig også pudsearbejde, som ikke har til formål at isolere. Pudsning af en bolig kan gøre en kæmpe forskel for dens udseende, samtidig med at det er et relativt simpelt stykke arbejde at udføre i forhold til, hvad det giver.